Passzívház építés
Ha passzívház  építkezés kerül szóba

Akkor sokan már előre félnek a várható magas költségektől. Pedig a kiadások tervezhetőek, mindössze a házépítés kalkulátor használatára van ehhez szükség. Ismerje meg a honlapunkon található lehetőségeket, és ha saját otthont szeretne, válasszon ennek megtervezéséhez és kivitelezéséhez hozzáértő profikat! Elérhető négyzetméterárak várják!


A passzívház építés világszerte és hazánkban is egyre elterjedtebb
Otthon a jövő épületében – A passzívház építés

Évtizedekkel ezelőtt fel sem merült, hiszen lehetőség sem volt azt mérlegelni, milyen energiahatékonyságú épületben szeretnénk élni. Mára azonban a helyzet teljesen megváltozott. A passzívház építés világszerte és hazánkban is egyre elterjedtebb, sokak számára ez a háztípus testesíti meg az igazi álomházat, melyben a környezetbarát megoldások segítségével az életminőség is nagyban növelhető.


A passzívház építése nem viszonylagos
A passzívház építése nem viszonylagos és nem egyéni értelmezés 

Német minősítési rendszer, szigorú standard határozza meg, hogy milyen épületet nevezhetünk passzívnak – ehhez a standardhoz alkalmazkodni pedig nem egyszerű. Ugyanakkor a számszerűleg meghatározott értékek garantálni tudják, hogy ha passzívház építése mellett döntünk, akkor azt is kapunk a kivitelezőtől, hiszen ő is kénytelen igazodni az előírásokhoz. A passzívház építése három szigorú kritérium alapján történik: a fajlagos nettó energiaigény, a fajlagos primer energiaigény és a légtömörség értéke határozzák meg, hogy valóban az energiatakarékos kategóriába tartozik-e az elkészült épület. Ezekből a követelményekből is jól látható, hogy egy ilyen típusú otthon megtervezése és kivitelezése nagyon összetett és magasfokú szakmai felkészültséget igénylő feladat.


A passzívház építése során nem egy speciális technológiát alkalmazunk
Passzívház építés

A pontosság az egyik legfontosabb szempont lesz a munkálatok során, hiszen a legkisebb eltérés is megakadályozhatja, hogy az épületet passzívháznak minősítsék. A passzívház építése során nem egy speciális technológiát alkalmazunk, hanem több különböző megoldással is elérhetjük a kitűzött célt, ami a fűtési költségek akár 80%-kal történő lefaragását, a penészedés megakadályozását, a huzatmentességet, a kismértékű hőingadozást és a maximális komfortérzet elérését foglalja magában.

Passzívház építés maximális komfortérzet elérését foglalja magában.