Építkezés előtt áll? Hívjon! Tel:
06-20-344-5065

Szeretné már most tudni, hogy milyen költségekre számíthat körülbelül? A saját otthon megteremtése sokunk álmai között szerepel, ám korántsem mindegy, hogy mekkora összeget kell majd arra szánnunk. A házépítés kalkulátor remek választásnak bizonyul mindazok részéről, akik szeretnének előre tervezni, és ennek megfelelően meghozni életük nagy döntését.

Miért éri meg? – Energiatakarékos házak építése


Energiatakarékos házak építése
Különös kérdésnek tűnhet, hogy miért érdemes energiatakarékos házak építésébe fogni, de a válasz nem mindenki számára magától értetődő. Amikor sor kerül a döntés meghozatalára, hogy hagyományos vagy energiahatékony házunk legyen, sok tulajdonos csak a plusz költségeket látja maga előtt, ám azt nem, hogy valóban megéri-e az építkezésre többet áldozni az energiatakarékosság jegyében. Az energiatakarékos házak építése valójában nem feltétlenül jár többlet költséggel, ha mégis, az sokszorosan fog megtérülni. A tapasztalat az, hogy ha 3-5%-kal mélyebben vagyunk hajlandók a pénztárcánkba nyúlni, a jövőben 50-60%-kal nagyobb megtakarításra számíthatunk, mintha hagyományos házban élnénk. A sárga csekkek nem okoznak többé fejfájást, mivel jóval olcsóbban leszünk képesek üzemeltetni otthonunkat. A környezetünkre nehezedő nyomást is nagyban csökkentjük, nem utolsósorban pedig már az energiatakarékos házak építésekor is gondolhatunk arra, hogy az egyszeri többlet költségek – ha arra kerülne sor a jövőben – a jóval magasabb eladási árban is megtérülnek majd.

Néhány évvel ezelőtt

Energiatakarékos házak hallatán holmi futurisztikus kinézetű, átláthatatlan szerkezetű, felismerhetetlen anyagból készült Energiatakarékos házak a kor követelményeinek megfelelőenépületek jelentek meg a szemünk előtt. Napjainkra azonban
már egyértelmű, hogy az energiahatékonyság egy épület esetében nem kell, hogy befolyásolja a ház külsejét. Éppen úgy lehet energiafelhasználás szempontjából korszerű egy egyszintes, viszonylag kisebb épület, mint egy többszintes, hagyományos stílusban épült családi otthon. Az energiatakarékos házak minimális fűtési, hűtési és elektromos energia felhasználása mellett tudnak a megszokottnál magasabb fokú komfortot, minőségi és egészséges életvitelt biztosítani, miközben a benne élőknek takarékoskodnak, a környezetnek pedig a lehető legkevesebbet ártanak.

Házépítés kalkulátor

Házépítés konyhabeépítésAz építkezés a legtöbbek életében olyan esemény, amelyre éveken keresztül gyűjtögetnek, és még így is csak hitelfelvétellel tudják megvalósítani a saját otthont. Nem mindegy tehát, hogy milyen költségekre lehet számítani. A tervezést megelőzően házépítés kalkulátor segítségével juthat bővebb információkhoz arról, milyen összegre számíthat a négyzetméterárak függvényében.